lunes, 24 de febrero de 2014

Cultura:


Roses ofereix una gran diversitat de cultura gracies als llocs emblematic que podem trobar com per exemple la ciutadella: situada al costat de la badia del mateix nom, la ciutadella de Roses constitueix una potent fortalesa militar que engloba, al seu interior, els successius assentaments antics de la vella Roses.

En realitat, una ciutadella és una obra renaixentista, de mitjan el segle XVI, amb reformes d'ampliació i reforçament en els dos segles posteriors, ordenada pel rei Carlos I d'Espanya. Es tracta d'un recinte emmurallat pentagonal estrellat, amb baluards triangulars reforçats en les seves puntes, realitzada a base de murs en talús i dues portes principals, les de Mar i Terra. 

En el seu interior es troba un esplèndid recinte arqueològic, les excavacions a tret a la llum les restes de la colònia grega de "Rhode" ( segles IV-III aC), l'església i necròpolis paleocristianes (segles IV-VII) relacionades amb un poblat visigòtic, així com les restes de l'església i monestir romànic-llombards de Santa Maria de Roses (segles XI-XIII).

En 

No hay comentarios:

Publicar un comentario